Poortopeners en toegangscontrole

Poortopeners

De lineaire poortopener is de meest populaire motor en is gemakkelijk te monteren. De mechanische motoren werken met een spindel die in en uitdraait. Bij hydraulische motoren is dit een cilinder die je kan uitschuiven. Deze zet de poort dusdanig in beweging. De poort kan exact worden afgesteld wanneer deze moet stoppen. Dit kan door het optioneel gebruik van de eindschakelaars. Deze motoren hebben een vaste driehoeksverhouding tussen de driepuntsbevestiging van de poort en het draaipunt van de poort. De afstand zit bij de meeste motoren tussen de 110 en 150 mm.

Bij de knik-arm poortopener is het zo dat ze geschikt zijn voor situaties waarbij de kolommen grote afmetingen hebben. Denk aan gemetselde kolommen. Wanneer je een poort of hek hebt die tussen brede gemetselde kolommen staan is de knik-arm de beste keuze.

De schuifpoortmotor wordt voornamelijk gebruikt voor rolpoorten op vrijdragende schuifpoorten en op rails. Er wordt over de gehele lengte een tandlat op de poort geplaatst. Op een fundament wordt de motor bij het portaal de poort gemonteerd. Het tandwiel zet dan de poort in beweging.

Toegangscontrole

De toegangscontrole draait in de basis van de toegang en data om die te kunnen beperken. Er komen hierbij twee hoofdcomponenten kijken en dat zijn authenticatie en autorisatie. Authenticatie draait voornamelijk om het verifiëren dat iemand is wij hij of zij zegt te zijn. Dat wilt niet zeggen dat er een manier is om de data te beveiligen. Daar voor is er een tweede laag nodig en daarbij komen we uit op autorisatie. Daarmee wordt bepaalt of de gebruiker toegang mag krijgen tot de gegevens of data transactie die wordt aangesproken via een systeem. De toegangscontrole combineert dus die twee damen. De identiteit van de gebruikers wordt vastgesteld en er wordt vervolgens al dan niet toegang verleend tot de gewenste data.

Informatiebeveiliging bestaat niet zonder authenticatie en autorisatie. Bij elke datadiefstal is het dan ook zo dat het beleid is omtrent en de toegangscontrole is een van de eerste dingen die moeten worden onderzocht. Of het nu per ongeluk gebeurt of via een van buiten de benaderen server, in beide gevallen is dusdanig de toegangscontrole een kernonderdeel. Wanneer dit niet juist is geïmplementeerd kunnen de resultaten niet goed uitkomen.

Beveiliging

De aanschaffing van een toegangscontrolesysteem is een belangrijke en ingrijpende beslissing voor bedrijven. Dit systeem moet dan ook gebruiksvriendelijk zijn en 100% betrouwbaar zijn. De toegangscontrole kan je dan ook toepassen op één of vele deuren. Met behulp van een pas, key of tag kunnen de geselecteerde bevoegdheden naar binnen. De toegang wordt voor hun verleend. Bij diefstal, verlies of vertrek is er de mogelijkheid om de pas van de medewerker te blokkeren of gewijzigd dat er niemand anders meer met die pas toegang krijgt.

Een onzichtbare gronddetectie kan ook een rol spelen bij de beveiliging van het bedrijf. Door de combinatie van druk differentiatie en intelligente technologie wordt een bezoeker die er niet mag komen opgemerkt. Vervolgens wordt er naar de inbraakcentrale een melding gegeven. Je moet er rekening mee houden dat het systeem aan staat, in het geval dat niet zo is waarschuwt het gronddetectie systeem niet.