Domotica

Domotica

Automatische verlichting

Met e-Domotica heeft u meer comfort in je leven het maakt het voor jezelf gemakkelijker. Met dit systeem is het mogelijk dat in je huis het licht automatisch aangaat en dat gebeurd met behulp van sensoren die beweging opvangen. Het kan ook dat ze aangaan wanneer er weinig licht is of er is een tijdschakeling ingesteld. Hieronder staan wat voorbeelden;

  • Met behulp van een bewegingsmelder gaat het licht automatisch aan wanneer je de ruimte binnenloopt. De sensoren vangen dan de beweging op.

  • Met behulp van een deursensor gaat het licht automatisch aan wanneer je de deur opendoet en wanneer je de deur sluit gaat hij weer uit. Dit kan je inschakelen in een kamer of in een kast.

  • Je kan ook een bel af laten gaan wanneer de deur te lang blijft open staan. Dit doe je met behulp van een instelbare aftelklok.

  • Je kan ook automatisch de zonwering omhoog laten gaan. Dit doe je met behulp van een regensensor of met een weerstation.

Je kan ervoor kiezen om het systeem direct te laten uitvoeren of met een tijdsvertraging. Denk bijvoorbeeld aan je kinderen die het licht vergeten uit doen op het toilet. Dan kan dit systeem alsnog het licht na een paar minuten uitschakelen. Dit systeem is kan ook goed zijn voor het sluipverbruik wat verminderd kan worden. Je minder bezighouden met spelcomputers en/of televisies. Je hebt zelfs nog de mogelijkheid om tijdschema’s te maken. Je kan hierbij een uitgebreide en eenvoudige aanwezigheidssimulatie creeëren.

Draadloze alarmsystemen

De meeste gebruikte alarmsystemen zijn tegenwoordig draadloos. Dit betekent dat je de accessoires voor dit systeem draadloos moet koppelen aan het hoofdpaneel. je hebt de mogelijkheden om dit aan te sluiten via het internet, mobiel netwerk of vaste telefoon.

Internet: Dit systeem bedien je met behulp van je smartphone, computer of laptop. Je kan hiermee ook op ieder gewenst moment van de dag inloggen op je alarmsysteem om dit te kunnen bedienen waar je ook bent.

Mobiel netwerk: Dit systeem werkt met behulp van een simkaart. Je wordt hiermee op de hoogte gehouden door een sms. Je kan ook door dit systeem worden gebeld. Je moet hierbij wel opletten dat er altijd tegoed op staat en dat je simkaart erin zit.

Vaste telefoon: Hierbij stel je op je het alarmsysteem een aantal telefoonnummers in en wanneer het alarm afgaat worden deze telefoonnummers direct op de hoogte gebracht door middel van een telefoontje.

Je kan op verschillende manieren gealarmeerd worden en dat zijn;

  • Smartphone app

  • E-mail

  • Sms

  • Telefonische oproep

  • Geluidsalarm

  • Lichtalarm

Alarmmelding thuis

Je kan ook een alarmsysteem hebben ingesteld voor thuis. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent schakel je deze in en wanneer er iemand in je huis komt gaat er een alarm af en wordt je via je telefoon op de hoogte gesteld. Zo kan je met een gerust hard van huis gaan zonder de gedachte te hebben dat er iemand in je huis kan inbreken.

Je kan dit systeem ook optimaliseren om brand, waterschade en koolmonoxidevergiftiging op te laten pikken. Je kan dit uitbreiden met maar liefst 160 slimme sensoren. Je wordt dan ook direct gealarmeerd bet behulp van een telefoontje, sms en/of e-mail. Er zijn systeemcontroles die 24/7 actief zijn en de software en veiligheidsupdates worden automatisch geupdate.