Brand en beveiliging

Brand en beveiliging

Bij brand vallen de meeste slachtoffers doordat ze rook inademen. Als je slaapt wordt je niet wakker van rooklucht want je ruikt niets. Rook bevat veel giftige gassen waardoor je snel bewusteloos kunt raken. Rookmelders zijn dan ook echt van levensbelang

 

De optische melder is het meest gebruikte type. Deze melder maakt dan ook gebruik van een lichtgevoelige cel die de rook kan waarnemen. Koolmonoxidemelders dienen op een andere locatie geplaatst te worden dan een rookmelder. Kies er daarom voor om een aparte rookmelder en een aparte koolmonoxidemelders te plaatsen. Bij de meegeleverde installatievoorschriften staat de bijbehorende informatie. Er zit op iedere rookmelder een testknop en een batterij gaat gemiddeld één jaar mee. Je kan de rookmelders testen op bijvoorbeeld de eerste maandag van de maand want dan worden ook de sirenes getest. Er zijn tegenwoordig ook rookmelders waarvan de batterij tien jaar meegaat. Hiervoor kan je terecht bij de bouwmarkt in de buurt.

 

De beste plek om de rookmelders op te hangen is in de gang en de ruimte tussen je keuken en de woonkamer. Op iedere verdieping minimaal een rookmelder, die doe je aan het plafond en op een ruime afstand van de zijmuur en de hoeken. Je hangt de rookmelder niet op een plek waar er veel stof komt want dan kan die kapot gaan. Andere plekken waar je hem niet moet ophangen zijn de keuken, badkamer, garage, bij een ventilator of boven de verwarming want dan heb je kans op vals alarm.

Kies ook altijd een keurmerk die is goedgekeurd. Alleen rookmelders waaraan de noodzakelijke kwaliteitseisen voldoen mogen verkocht worden. (Het Europese keurmerk ‘EN14604-keurmerk)

Beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s maken je leven een stuk veiliger en misschien leuker. Je kan namelijk je kinderen en/of huisdier in de gaten houden als je zelf niet thuis bent. Met een indoor camera weet je ook zeker dat je bijvoorbeeld de eerste stapjes van je baby op beeld krijgt. Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s.

  • Analoog: Het signaal wordt via een kabel analoog doorgegeven. Deze techniek maakt tegenwoordig meer plaats voor digitaal.

  • IP-camera’s: Deze zijn aangesloten op een netwerk en kan je dus via je mobiel of laptop bekijken en bedienen. Er zitten over het algemeen ook luidsprekers en een microfoon bij waarmee je op afstand kunt communiceren.

  • Je kunt ook kiezen uit camera’s die een bewegingsdetector hebben en een dummy camera die alleen de indruk geeft dat je huis beveiligd is.

Onze aanbieding

Stalenhoef-elektra bied professionele beveiligingscamera’s aan en brandmelders. Deze worden verzorgd geïnstalleerd en zullen altijd aan blijven. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om camera’s te installeren met professionele software en hardware. De camera’s kunnen vanaf een telefoon of computer bekeken worden en zullen bewegingssensoren bevatten. Dit zorgt ervoor zodra het alarm erop staat, en er wordt een beweging gedetecteerd, dat deze een melding naar de telefoon of computer stuurt en indien nodig, het alarm af laat gaan. Stalenhoef-elektra kan dit allemaal voor je aansluiten.